Александър Колев е един от най-талантливите български футболисти. Той направи име в Белгия с отборите на Десел Спорт и Геел, след което премина в Ботев Пловдив.

Юношата на Левски започна с жълто-черния екип отлично, но го сполетя тежка контузия на коляното, която го извади от игра за над половин година. Той обаче не се сломи, успя да преодолее трудните моменти и сега у него се усеща огромен ентусиазъм и страст за игра.

Младежкият национал даде интервю специално за Gol.bg, в което говори за мъките по време на възстановяването, за положението в Ботев, за информациите за преминаване в Левски и Белгия, както и по други любопитни теми. Ето какво каза Алекс Колев:

Претърпя тежка контузия. Как си вече?
- Чувствам се много добре. Здрав, както преди и се надявам никога повече да не се стига до такива тежки травми. Дори да не е хубаво да се казва никога...

Кой момент беше най-тежък по време на възстановяването и на кого искаш да благодариш за подкрепата?
- Първите три месеца бяха невероятно тежки. Имаш чувството, че не можеш да се оправиш, защото постоянно се появяват странични болки. Мъката ми беше огромна, но в крайна сметка, със здрава работа, се оправяш. Но до ден днешен трябва да правя упражнения. Искам специално да благодаря на д-р Василев и д-р Бочев за добре направената операция, както и на Ачката и на Светльо Гърков и на д-р Касабов, които постоянно се грижиха за мен.

Да преминем към друга тема. Постоянно се пише, че има шанс от новия сезон да играеш в родния си Левски. Има ли нещо вярно в това?
- Не, това са спекулации, а дори и да има такова нещо, аз не знам. Имам си мениджър, има си ръководство. Не съм аз човекът, който ще знае, дори и да има интерес. Футболист съм на Ботев и това е.

Ти лично били се върнал да играеш в Левски?
- Това са спекулативни въпрос. Казвам ви - чувствам се супер в Ботев. За Левски не искам да говоря, защото не знам нищо.

Как ще оцениш сезона на Ботев? Класирахте се по-драматичен начин в първата шестица, но там представянето не беше на нужното ниво?
- Стана добър сезон за нас. Хората мислеха, че нямаше да се задържим в елита с младия ни отбор и т.н., но мисля, че показахме на всички, че сме един достоен тим, който да се бори за призовите места. И с Вили Вуцов тръгнахме добре, но загубата от Локомотив Пловдив ни повлия и след това тръгнахме надолу. Но Пепо Пенчев помогна за влизане в първата шестица. Там играхме доста добър футбол, но за да победиш, трябва да вкарваш положенията, а на нас не ни се получи.

Всеизвестно е трудното финансово положение в клуба. Имате ли гаранции от ръководството, че през новия сезон всичко ще е наред?
- За момента всичко се плаща редовно и не мисля, че някой трябва да се оплаква. Още не сме се събрали, но предполагам, че всичко ще е наред.

Какви ще са целите на Ботев за новия сезон?
- Не знам, но аз съм максималист и наистина се надявам да стигнем до евротурнирите. Имаме голям потенциал, дори и да си тръгнат класни футболисти.

Твоите мечти, лични цели, до къде се простират?
- Искам всеки ден да ставам все по-добър и по-добър и с много труд и тренировки ще стане нещо сериозно. Сега искам да играя добре за Ботев, да радвам хората с много голове и дай Боже, ако се представям на ниво, да успея да играя в хубав европейски отбор.

В този ред на мисли, се писа, че тимове от Белгия, където направи име, те искат. Има ли нещо вярно в това?
- Да, това вече е вярно. Един треньор ми се обади лично на мен, но после отиде в друг отбор в Белгия и мисля, че целите му за футболисти се промениха.

Би ли се върнал да играеш в страната?
- Да, защото познавам отлично първенството и футбола и ми харесва.

Кой е най-добрият ти приятел в Ботев?
- С всички съм в много добри отношения. Имаме супер колектив! Но най-много общувам с Васев и Дани Златков, както и Филип Филипов, който напусна отбора преди няколко дни.

Какво искаш да кажеш на феновете на Ботев?
- Да им благодаря, че в трудния за мен момент, ми подадоха ръка и ме окуражаваха. Нека бъда все така постоянни, както до сега и да подкрепят отбора, независимо дали сме в добра или лоша серия.

И последен въпрос - как прекарваш ваканцията?
- Добре, починах си една седмица в Гърция и нямам търпение да започнем тренировки, тъй като ми се събра бая време да почивам...