Управляващите в Пловдив обичат да се хвалят колко много успешни проекти за милиони левове са реализирали в полза на града. Режат се ленти в присъствието на министри, свикват се пресконференции, за да се подчертаят постиженията и човек започва да се чуди дали пък не живее в някой модерен европейски град.  Само, че резултатите не показват толкова розова картина, както ни я описват. Да вземем за пример станалия вече прословут Транспортен проект за над 20 милиона лева. Неговата реализация ще промени живота на пловдивчани и ще облекчи трафика по булевардите и улиците на града, заяви няколко пъти кметът Иван  Тотев. Точно обратното обаче се случи. Невиждани досега задръствания се образуват по много пътни артерии , което допълнително изнервя шофьорите. Това направи впечатление дори на старши треньора на Локомотив (Пд) Илиан Илиев, който на първата си пресконференция през месец март заяви, че е живял в доста големи градове, но такова висене в чакането на зеления сигнал не бил виждал. А той дойде от Върна, освен това е пребивавал в София, Лисабон и други големи градове. По-сериозният проблем обаче е гафа с електронната система в градския транспорт, който вече продължава  цял месец. В резултат на това не работят електронните табла по спирките, пътниците в автобусите не могат да се таксуват електронно. В  рейсовете  се съобщават сгрешени имена на спирки.  От ОП "Организация на транспорта" обясниха, че е възникнал проблем със сървърите и заедно с испанските партньори се прави всичко възможно те да бъдат решени. Това обаче не става.
Гаф стана и със Зоологическата градина, обявена за най-модерната на Балканския полуостров. За нейното изграждане държавата отпусна 4 милиона лева. Тя трябваше да бъде открива в началото на юни. Оказа се обаче, че има проблем  при изграждането на оградите и ако те останели на същото ниво, някои от от по-едрите и пъргави животни щели да избягат. Така откриването на модерния Зоопарк се отложи за месец септември тази година.
Последният удар Пловдив  понесе, след като бе отнето от спортната зала "Колодрума" домакинството на финалната четворка от втора група на Световното Гран При за жени  по волейбол през настоящия сезон. Двубоите ще се играят в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в морската ни столица, а турнирът ще се проведе на 18-ти и 19-ти юни. Варна замени  Пловдив, който бе първоначално обявеният домакин на финалите. Рокадата става с разрешението на Международната федерация (FIVB). Промяната на домакинството е поради технически проблеми в залата в Пловдив – „Колодрума“. Най-скандалното в случая е, че спортната зала под тепетата бе открито през миналата година, а за нейното изграждане отидоха почти 50 милиона лева. Оказа се обаче, че въпреки хвалбите са допуснати пропуски в изискванията за провеждането на международни спортни състезания. За решаването на проблем явно ще бъдат изразходвани още пари от общинския бюджет. Логично е при тези гафове човек да се запита как при толкова изразходвани средства възникват такива сериозни проблеми. дали от недоглеждани, слаб контрол, или нещо друга.....