Христо Стоичков даде интервю за каталунския спортен всекидневник "Спорт". Легендарният български футболист, който в момента работи като анализатор за "Унивижън" в Маями, говори за настоящото си ежедневие и къде се чувства у дома.

"Всъщност сега съм по 365 дни в година ваканция. Наистина се наслаждавам на работата, която имам. Благодарен съм на футбола, на който посветих толкова много години. Научи ме и как да понасям загубите, да поемам отговорности. Дори и сега се радвам като дете, когато коментирам или играя с приятели", каза Стоичков.

Българинът се похвали, че никога не е получавал отказ за интервю и съжали, че като футболист често се е държал пренебрежително с журналистите.

"Никой не ми е отказвал интервю. Когато бях футболист, често казва "не" на журналистите. В Барселона съм интервюирал Неймар, Меси, Суарес, Браво, Масчерано. в Атлетико - Симеоне, Години, Хименес, Торес, Каминеро. Правил съм интервю и с Моуриньо и никога не съм имал проблем. Признавам, че съм грешил, като съм отказвал на журналистите. Сега като бивш футболист казвам "да" на всеки, който ми се обади за интервю. Чувствам, че задължен към медиите. Доста съм експлозивен и тези, които не ме познават, си създават грешно впечатление за мен", каза още Стоичков.

Българинът разкри и как си представя идеалната ваканция: "Голф, риболов и най-вече на шезлонг под палмово дърво". Стоичков за пореден път се обясни в любов на любимата Каталуния. "Барселона винаги ще бъде моят дом. Имам имоти там и абсолютно се идентифицирам с Каталуня. Винаги съм казвал, че Каталуня е мястото, където ще умра и където ще бъда погребан. Живея в Маями, но не е далеч. Само 7 часа е разликата. Преди полетът беше до Мадрид, но сега е до Барселона и нищо не коства да се връщам там", каза Христо Стоичков.

Той направи паралел на живота в САЩ и България и е категоричен, че не забравя откъде е тръгнал. "Двете страни са много различни. Не може да ги сравняваме. В България се наслаждавам на моята ферма в едно село с моята майка. Харесва ми да ям домати с моите близки. Никога няма да забравя корените си. Има хора, които са богати, но живеят нещастно, защото не знаят как да харчат това, което са спечелили. Аз съм щастлив навсякъде, където срещам хубави хора. В България, САЩ или Каталуня", добави  Христо Стоичков.