Бурни реакции в социалните мрежи предизвикаха показните акции на вицепремиера Валери Симеонов по българското Черноморие. През последните 2 дни, придружаван от полиция и данъчни, той обикаля клубовете в курорта „Слънчев бряг“ и „раздава правосъдие“. Симеонов арестува диджей, а снощи бе бурно освиркан от посетитителите на заведението „Бедрум“.

С интересен коментър във Фейсбук излезе експертът Боян Чуков:

 

България е станала Република на интригата, невежеството и корупцията. Може ли заместник министър-председател на България да се занимава с работа, която е задължение на областни управители, кметове, полицаи, финансови контролни органи, съдебни звена и други местни компетентни държавни служби? По този начин се девалвират нивото и авторитетът на Министерски съвет.

 

Чували ли сте френски вицепремиер да ръководи ревизия на барове, дискотеки и ресторанти на Лазурния бряг? Или в Сан Тропе? Постът на български заместник министър-председател се приравнява до този на "полицая от Сан Тропе" от едноименния филм...което никак не е смешно.

 

Г-н Симеонов не е назначен на своя пост за да им показва как да работят! При всяко едно назначение има функционална характеристика на длъжността. Симеонов също има съответната длъжностна характеристика и в нея не влиза задължението да обучава своите подчинени. Те при назначаването си са длъжни да имат съответните знания и умения. В противен случай, отговорност носи техният работодател. В случая г-н Симеонов.

 

..Да влезе в градския транспорт в Бургас и областта и да проверява билети и карти на пътниците.“