В делова атмосфера премина заседанието на Движението на ветеранието в БСП от  област Пловдив. Актуалната политическа обстановка   и тревогите си за развитието на страната социалистите споделиха с Динко Желев, председател на НС на Движението, Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП  Пловдив и председателят на ГС на БСП Пловдив Красимир Трифонов.  Проф. Ангел Гроздин, председател на ДВ в област Пловдив представи насоките  за работа на движението, като отчете добрата работа на структурите в общините в осъществяване на най-важната цел- утвърждаване на БСП като единствена алтернатива, а на движението като страна  за  засилването на обществената активност на гражданите, които споделят левите идеи.

„Постоянни разговори с хората, работа за реално провеждане на политиката на БСП в подпомагане на възрастните хора, така очерта Динко Желев задачите пред ветераните. „БСП предложи преизчисляване на пенсиите, внесохме така необходимия Закон за възрастните хора, който е стъпка в посока подобряване на живота на възрастните хора. Този закон все още не е влязъл  за обсъждане в парламента. Трябва да направим така, че да се реализира тази политика в името на всички, които строиха България.”, разказа за работата на национално ниво той.

Болезнената тема за Русия бе в основата на зададените към Георги Гергов въпроси. Областният лидер заяви отново своята позиция за отмяна на санкциите срещу Русия в името на  нормализиране на отношенията ни, което е подкрепа и  на националните и икономически интереси на България. „ БСП трябва да даде сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същност са убедени русофили. Трябва да заявявим категоричната си позиция  за отмяна на санкциите срещу  Русия и спиране на вендетата, която се води в момента. Трябва да покажем на Европа, че България е държава, достойна за респект и уважение, държава, която отстоява своите интереси.”, заяви Гергов, който е и почетен консул на Руската федереция в Пловдив. „ По места хората не виждат перспектива, вие сте тези, които трябва да им дадете онази искрица, пламъчето, което ще ни съхрани. Това е нашето бъдеще.”, завърши Гергов.

От своя страна Красимир Трифонов поздрави членовете на обединението,  заявявайки, че активът на движениетое  съставен от хора, доказали се в своята професионална сфера.” Вие сте  основата на партията, тези, които зная, че няма да ни предадете, няма да предадете идеите на левицата и винаги можете да разчитате на нашата подкрепа.” , заяви председателят на БСП в града.

По време на дискусията участниците се обединиха около позицията, че БСП трябва да предприеме инициатива за запазване на националните интереси и с всички законови и парламентарни средства да противодейства на включването на България в  изкуствено създадения скандал с изгонването на руски дипломати.