„Организацията в Сопот, въпреки проблемите от последните няколко месеца е силна и активна. Нека влизайки в  новия клуб на БСП всеки да намери своето място и да знае, че БСП е партията, която дава перспектива.“, това заяви председателят на  Областния съвет на БСП Пловдив Георги Гергов  по време на откриването на новия партиен клуб в Сопот.  Той поздрави членовете й и подчерта, че е важен пътя, който социалистите  и симпатизантите трябва да извървят в оставащите 15 месеца до местните избори.

Изборите и настоящата политическа обстановка в общината бе тема и на провелото се по-късно събрание на организацията, на което Станислав Стоенчев, председател на БСП в града обобщи  основните проблеми, вълнуващи жителите на Сопот. Според него въпросът, който трябва да намери решение  в близките месеци е : Какво правим оттук нататък и каква е перспективата пред БСП Сопот. „В публичното пространство вече има заявени две кандидатури за кмет на общината. До вчера единият беше член на БСП, но избра да предаде гласуваното му доверие, защото всички в тази зала сме работили за неговото избиране.  За нас тази тема вече е приключена.  Той не оправда нашето доверие и няма защо да се връщаме назад.”, заяви Стоенчев и продължи с коментар относно другата  известна вече кандидатура. „Що се отнася до  другия кандидат,  именно ние, БСП години наред се борихме да бъде прекратено неговото вредно управление. Искам ясно да заявя, че нито партията, нито ръководството и,  нито аз лично  ще подкрепим връщането на  модела на управление на Веселин Личев. Независимо от слуховете, които се разпространяват  в публичното пространство.”

В откровен разговор със социалистите областния лидер на БСП сподели своята позиция, че трябва да се обединим и да потърсим онзи човек, който ще върне доверието на хората и ще работи в името на общината. „Предстои ни труден път, но вярвам, че БСП Сопот уверено гледа напред. Остава малко повече от година, да направим така, че БСП  Сопот да  победи.” , завърши Гергов.

Социалистите обсъдиха  и отчета на общинските съветници и взеха решение да не го приемат, а поведението и позициите на съветниците, избрани с листата на БСП да бъдат обсъдени,  с аргумента, че  очакват  от тях ясно  разграничаване  от действията на  настоящата  кметска администрация.