Започна дарителска акция по райони и обекти за всички 2060 потребители на обществените социални трапезарии от шестте района на територията на Община Пловдив, които ще получат директна допълнителна безвъзмездна подкрепа във вид на хранителни продукти (един пакет ориз българско производство).
В търсене на най-оптимални варианти за допълнително задоволяване потребностите и подпомагане на бенефициентите на социалната услуга по проект «Обществена трапезария на територията на Община Пловдив», Операция „Осигуряване на топъл обяд – 2016-2020“ BG05FMOP001-3.002, бе постигната договореност с Георги Видолов, председател на Българската оризова асоциация (БОА) и представител на частния сектор в област Пловдив - собственик на Оризарната „Арон Райс“ ООД в гр. Съединение, за устойчиво включване с редовни безвъзмездни дарителски акции на хранителни продукти, като целта е да се продължи благородната инициатива до завършване на проекта „Топъл обяд” .
Дарителската кампания е пример за усилията на Община Пловдив за взаимодействието за между публичния и частния сектор с цел създаване на значимо положително социално въздействие върху живота на хората в неравностойно положение и насърчаване на социалното включване посредством различни интервенции за стабилни социални отношения и подкрепяне на прилагане корпоративната социална отговорност в бизнеса.
Модерната оризарна в гр. Съединение е един от най-успешните проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. в класацията на Държавен фонд „Земеделие“ за предния програмен период. Проектът е реализиран по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“. Според специалисти фабриката няма аналог не само в България, но и в цяла Европа. На българския и европейски пазар се предлага най-добрият ориз, грижливо отгледан в района на река Марица, съхранен и преработен чрез най-модерните технологии, опакован за дълготрайно съхранение и доставен на клиента.