На 23 ноември, петък, от 18 часа пловдивската галерия „Виа Артис“ чества своята 20-годишнина. Създадена от пловдивския меценат Крум Танчев с много любов, ентусиазъм и желание, години след смъртта му, неговите наследници продължават предначертания път и поддържат жива паметта на Крум Танчев, както и благородната му идея Пловдив да има още едно място,  което автори, музиканти и хора на изкуството  да чувстват като свой дом.

Годишнината ще бъде отпразнувана с  юбилеен вернисаж на двама неслучайни художници – Лили Кючукова и Юли Шумарев. Те са първите артисти, избрани с много обич и емоция от самия Крум Танчев и представяли галерията и своите творби неведнъж извън пределите на България. Едно завръщане в миналото и поглед към бъдещето.

„20 годишно пътуване на изкуството, 20 години, през които изкуството показвано в галерията не престана да пътува заедно със своите артисти. Такъв беше замисъла на нашата галерия и на нейния създател Крум Танчев, който успя да реализира мечтата си, да представяме родни автори наред с артисти дошли от другаде...както и да изпроводим нашите пловдивски артисти по пътя на изкуството, път който е важен не само за авторите, но и за публиката, която гледайки техните творби също пътешества и опознава други светове...и това пътуване и днес продължава!“ споделят наследниците от галерия „Виа Артис“, които очакват пловдивските творци и техните приятели и почитатели да се присъединят към празника на 23 ноември на ул. Славянска № 19 в Пловдив.