Ако в професионалния си път в бъдеще ви се наложи да ръководите дори и един човек, е важно да знаете, че добрият лидер сам трябва да спазва принципите и стандартите, които поставя на останалите. Това заяви президентът Румен Радев при разговор със студенти от Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски". Младите хора посетиха "Дондуков"2 и поставиха въпросите си на държавния глава.

За да стане един човек лидер, той трябва да иска промяна, на базата на която да създаде визия, да убеди хората в стратегията си, да създаде стандарти и да показва спазването им с личен пример, в противен случай е обречен на неуспех, заяви президентът в отговор на въпроси за успешното лидерство и за обучението на президента в Стратегическата академия на Военновъздушните сили на САЩ. Румен Радев отбеляза, че лидерството  се различава от формалното упражняване на власт по това, че лидерът работи за каузи и цели, които допринасят за благоденствието, сигурността, за качеството на живот на останалите.

Президентът заяви, че младите хора не бива да спират да учат и да се развиват дори след като завършат образованието си в университета. „Не разчитайте само на дипломата, истинското обучение и себеусъвършенстване е постоянно и ежедневно“, каза държавният глава.