И тази седмица започваме с доза качествено кино в рамките на Киномания в Пловдив. От 18.30 часа можете да гледате филма на Киран Коларов “Мълчанието на сестра ми” с Ованес Торосян, Деян Донков и други. Трагикомични история за едно семейство, изоставено от бащата. Единствена следа от него е фамозната му колекция от нощни пеперуди – “свидетелство” за безбройните женски сърца, които е покорил. Унизена от предателството на мъжа си, Виена се опитва да предотврати разпада на фамилията... С налудничавото си поведение иска да възцари морален ред и дисциплина сред децата си. След драматични премеждия, сломената майка предприема отчаян ход…
    В 20.45 часа можете да се насладите на френския “Вижте как танцуваме”. С чудесен кастинг, който включва млади надежди на френското кино и звезди от ранга на Шарлот Рамплинг и Карол Буке, комикът Мишел Блан снима продължение на комедията си от 2002 г. “Целунете когото искате”. “Вижте как танцуваме” се занимава с различни теми, някои лековати, други по-сериозни, и ни среща с няколко персонажи, чиито житейски пътища се пресичат. Надникваме в един микрокосмос от парижкия живот. Отделните истории са заснети почти като скечове, хуморът е в изобилие, а сюжетът обещава някои неочаквани обрати, докато гледате един филм „между приятели“.
    
    Поради големия интерес е предвидена извънредна прожекция на “Ван Гог: Пред портите на вечността” в четвъртък (29.11) от 20.30 часа.