За втора поредна година се състоя тридневен курс на тема „Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър“, предназначен за специалисти и специализанти по оториноларингология. Събитието бе организирано съвместно от Високотехнологичен център за трансфер на знания и здравни технологии „Интегрален център за лечение на тумори и травми на глава и шия“ към УМБАЛ „Свети Георги“, Катедра по анатомия, хистология и ембриология и Катедра по ушно-носно-гърлени болести към Медицински университет – Пловдив.

Курсът се проведе със съдействието на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, Българското ринологично сдружение и „Ел Дора“ ЕООД – представител на Karl Storz за България, които осигуриха работните станции за осъществяване на дисекциите.

Ръководители на курса бяха проф. д-р Карен Джамбазов, д.м., изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги“ и ръководител на Катедра по УНГ болести, и проф. д-р Стефан Сивков, д.м., заместник-ректор на МУ-Пловдив и ръководител на Катедра по анатомия, хистология и ембриология. Като лектори и модератори в курса взеха участие проф. д-р Диляна Вичева, д.м. – специалист по УНГ болести и председател на Българското ринологично сдружение, и доц. д-р Христо Златанов, д.м. – началник на отделение в Клиника по УНГ болести на ВМА – София.

В тридневното обучение се включиха над 16 специалисти и специализанти по оториноларингология от цялата страна. Целта на курса бе младите специалисти да повишат квалификацията си, като придобият практически умения в съвременното оперативното лечение при заболявания на носа, околоносните кухини и слъзните пътища.