Илюстрован алманах за историята на Пловдивската партийна организация на социалистите ще бъде представен утре вечер (5 декември) от 18:00 часа във Военния клуб. Премиерата на луксозното издание ще събере историци, бивши стопански ръководители, изявени пловдивчани от сферата на културата, науката и образованието, членове и симпатизанти на БСП в града. Томът ще презентира д-р Видин Сукарев, завеждащ Музеен център за съвременна история към РИМ – Пловдив и един от съставителите. За изследователския процес и работа върху фактите със 125- годишна давност ще говори собственикът на издателството, отпечатало историческия том, Валентин Денев.
„Радвам се, че една наша идея, която се роди, когато чествахме 125-годишнионата на Пловдивската партийна организация, вече е реализирана”, сподели градският председател Красимир Трифонов. „Щастлив съм, че едновековният исторически период на нашата организация е съхранен и запазен за бъдещите поколения”, допълва той и благодари на екипа, изработил алманаха.
Издателство „Вион” ООД и лидерът на пловдивските социалисти канят пловдивчани на премиерата на алманаха, който с архивни снимки и текст проследява организационно-политическата история на пловдивската структура.