Организация на пациентите с ревматологични заболявания организира на 15 декември в София благотворителен коледен базар под надслов „С любов и усмивка за Коледа“ в полза на Клиника по ревматология на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив. Той ще се проведе на 15 декември от 11:00 до 17:00 ч. в залата на Културен център G8 на ул. „У. Гладстон“ №8 в столицата.

Организацията непрекъснато се старае да подпомага хора с ревматични заболявания със събраните средства от своите ежегодни благотворителни активности. Този път е избрала да помогне на повече хора с ревматични заболявания, затова и изборът е паднал върху УМБАЛ Свети Георги - Пловдив, където се намира една от ревматологични клиники в страната.
В Клиниката по ревматология на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив се лекуват хора от цялата страна. Тя разполага с 35 легла, разпределени в два сектора – мъжки и женски, и от началото на 2018 г. през нея са преминали 2230 пациенти.

С приходите от базара Организацията иска да помогне за подобряване на битовите условия за пациентите, така че те да отговорят на високата професионална подготовка на екипа и добрата технологична обезпеченост.

Екипът на Клиниката по ревматология и ръководството на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив изказват своята благодарност и признателност за съпричастността на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България!