"Трудно ни беше до първия гол. След това заиграхме още по-добре. За съжаление изгониха наш футболист, след като водихме с 2:0. Добре е, че вкарахме трети гол и всичко приключи. През второто полувреме с дръпнахме повече в защита и за наше удовлетворения не допуснахме гол. Стремя  да подобрявам играта си във всеки мач. . Вчера си говорихме с някои от момчетата, че все още нямам хеттрик за Ботев. Радвам се, че вече имам. Радвам се, че вкарах три гола, но за мен най-важното е Ботев да върви нагоре. Отиваме срещу ЦСКА да вземем нещо, знаете, че на "Армията" се играе трудно се играе трудно. Бъдещият ни съперник е един от най-добрите отбори в България.Димитър  Пиргов няма да играе, заради червения картон  Лъчезар Балтанов пък е с травма. Ще се се опитаме да дадем най-доброто от себе си", заяви звездата на Ботев Тодор Неделев.

 

Доволни сме от победата, но от този мач ни възникнаха много проблеми. Серкан Юсеин се контузи преди двубоя Лъчезар  Балтанов най-вероятно  е със счупен нос, а Димитър Пиргов ще бъде наказан за червения картон. Останахме с малко опции за мача ни с ЦСКА в София, но дано успеем да вдигнем някой. Необходимо еда бъдев концентирани. Резултатът ни държеше в мача. Не трябва да допускаме елементарни  грешки. Радвам се, че успяхме да отбележим трети гол до края на първото полувреме. Започнахме сезона не особено  добре. С изминаването на няколко срещи започнахме да влизаме в добър  ритъм, но пък тогава нямахме резултати. Сега навлязохме в добра форма. Трябва да възстановим някои от контузените състезатели. Трябва да покажем самочувствие в следващия мач и да владеем топката, което е важно срещу големите отбори", заяви старши треньорът на Ботев Николай Киров.

 

 

Оставихме Тодор Неделев да прави каквото си иска на терена.  Той е футболист от висока класа и ни създаде много проблеми. Не бяхме агресивни, вътрешните ни халфове не затваряха футболиста с топка. Започнахме мач  добре, искахме да затворим центъра и донякъде успяхме. Играта на Ботев се базира на влизания в междинните зони. Загуби се балансът, двамата ни централни защитници са контузени. Имаме проблеми с контузени футболисти.    Балансът в отбора се наруши. През Ввторото полувреме играхме добре, можехме да отбележим и ние 2-3 гола. Смених системата, минахме на 4-4-2, качихме се на висока преса, ако Иван Вълчанов беше вкарал гол , щеше да им е много трудно на Ботев.  Искам  срещу Черно море да покажем духа от последните домакинства", заяви треньорът на Витоша Росен Кирилов.