Академик Бултекс 99 загуби от Берое със 72:85 /18:26, 20:25, 15:16, 19:18/ в мач от поредния кръг на НБЛ в Колодрума. Пловдивският тим игра нестабилно в отбрана, допусна и доста грешки и записа трети неуспех срещу този тим след мача в Стара Загора и домакинството в Балканската лига отново в Колодрума.

Мачът започна равностойно, но в средата на първата четвърт Берое успя да се откъсне с две последователни тройки на Стоянов и Желев и са вземе аванс от 8 точки след първата част. Във втората четвърт домакините се опитаха да стопят пасива си, но не само, че не успяха, но допуснаха съперникът им да увеличи разликата, възползвайки се от неуверената игра в защита.

След почивката баскетболистите на Академик Бултекс 99 продължиха с нестабилната игра в отбрана, направиха и индивидуални грешки, а авансът на Берое в един момент стигна и 20 точки. В края на третата и началото на последната четвърт домакините вече нямаше какво да губят, заиграха по-агресивно и съумяха да стопят пасива си до 6 точки 3 минути преди края. В оставащото време обаче Берое си върна контрола на мача и отново успя да увеличи разликата.

Васил Бачев бе най-резултатен за домакините със 17 точки, Дайшон Найт добави 16, Сашо Груев и Питър Олисемека вкараха по 9. За победителите над всички бе Николай Стоянов с 21 точки, Конър Франкамп добави 17, Джеймс Уайт – 13.