Жестоки задръствания и траспортен хаос станаха днес в Пловдив  след затварянето на част от бул. "Цар Борис III Обединител"

Най-тежко е положението по бул. "Христо Ботев" в района на Централна гара. Задръстванията са огромни, опашката от автомобили едва пъпли, а убийственият трафик може да подложи на изпитание нервите и на най-хладнокръвните пловдивчани.

Огромни колони има на улиците „Цанко Дюстабанов“ и „Авксентий Велешки“, където в момента в пренасочен целия трафик.

„Никога не съм виждала подобно задръстване тук, колите едва се движат“, възмути се шофор на 60 години.

Огромна тапа има и на булевард „6 септември“.   Същата е картинката и на булевард „Христо Ботев“.

Очаква се проблемите да продължат  до 17 януари, когато трябва да бъдат демонтирани 200-тонната Вавилонска кула и двете 100-метрови сцени, които се изграждат за откриването на Европейска столица на културата.

Ето какво написа във Фейсбук общинската съветничка от БСП, пряко потърпевша от транспортния ад по улиците на Пловдив.

"Наложи ми се по спешност да посетя зъболекар в центъра. Реших да ползвам такси, предчувствайки острата липса на паркоместа.
45 минути за разстояние, което обикновено взимам за 15-20 в час пик. На тръгване 35 минути не мога да си намеря такси, и вече 15-та минута пъплим по една 300-та метрова уличка.
И това е при положение, че хората масово ги няма... По-добре кмета да не се появява в града докато не отворят главния булевард, че като знам на мен какви мисли ми минават през главата, а съм на две упойки, представям си другите шофьори...
Стартираме Европейска столица на безумията много успешно!"