14-годишният баскетболист на „Академик Бултекс 99“ Симеон Димитров спечели приза на  информационна агенция „Темпо Нюз“   и електронния сайт   TempoNews.net    за  „Изгряваща звезда“ на Пловдив за 2018-та година.  Анкетата бе за определяне на най-добър и проспериращ млад спортист на Пловдив от колективните спортове за изминалата година и се проведе след допитване до спортните журналисти в града и кореспондентите за Пловдив на  националните медии.
Второто място остана за младата волейболистка на „Марица“ Александра Миланова, а третото – за младия футболист на „Ботев“ Станислав Шопов, на който му предстои силен трансфер в новака от италианската Серия А – СПАЛ.
18-годишната посрещачка бе привлечена в Пловдив от Славия, а няколко месеца след трасфера си в Пловдив Алекс дори дебютира за женския тим на Марица (Пловдив) във волейболната Шампионска лига при жените.
16-годишният много талантлив атакуващ халф на „Ботев“ Слави Шопов пък впечатли със силните си изяви и голове както за юношеския национален отбор на България, така и за родния си клуб.
Симеон Димитров спечели първото място в анкетата с малка разлика /само с 3 точки/, но напълно заслужено. Нека припомним, че едва 13-годишен Мони постави абсолютен рекорд в клубната история на мъжкия тим на „Академик Бултекс 99“ за най-млад състезател, играл официален мач за клуба.  Това стана срещу „Академик“ София, в Правец в среща от 14-ия кръг в Националната баскетболна лига.
С коша си срещу "Академик" Сф Симеон Димитров стана най-младият реализатор на пловдивските „студенти“ в цялата им клубна история. В този мач освен с отличен дебют и първите си две 2 точки при мъжете, Симеон се отличи и с 2 борби и една асистенция.
Въпреки крехката си възраст, 194-сантиметровото крило бе включен и през този сезон в първия състав на „Академик Бултекс 99“.
Мони е възпитаник на треньора Йордан Иванов от школата на клуба, с който стана по-миналата година държавен шампион при 12-годишните. Талантът е истински лидер и днес в отбора при 14-годишните. Освен това той е и в разширения състав на националния тим на България при кадетите.
Според специалисти Йордан Иванов има основна заслуга за изграждането му като състезател.   
По-миналата година, в унгарския град Шопрон, още 13-годишен, той се представи блестящо с Балкан, на първия турнир при първото участие на български отбор в младежката Евролига – най-престижната и силна международна клубна надпревара при подрастващите.
На турнира Димитров получи индивидуална награда за най-добър състезател за своя тим, отличавайки се с 18 точки и 13.5 борби средно на мач, а като показатели – втори в целия турнир. Средният му личен коефициент 24 пък му отреди 5-то място от всички участници в състезанието, с което бе избран и в идеалната петорка на надпреварата.
Преди това Мони получи друго признание. С бившия си съотборник в "Академик" – Денис Камбуров, бяха поканени на тестове, организирани лично от главния скаут на "Реал" Мадрид - Алфонсо Касас.
Миналата година Димитров получи и друго голямо признание. Той бе поканен и игра на силния турнир за подрастващи, родени през 2003 и 2004 година, в италианския град Казале Монферато, където представяше тима на Стела Адзура, откъдето всъщност дойде и поканата.
"Стела Адзура" е отбор от Рим, който работи с талантливи момчета от цяла Европа.
В едномесечната надпревара в Казале Монферато участваха 12-те най-добри отбора в Италия в тази възраст, а Мони бе избран в идеалната петорка на турнира.
Нека припомним, че екипът на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net инициира и проведе тази анкета, след като нито един млад пловдивски талант от колективните спортове не намери място дори в десетката на традиционната ежегодна класация на община Пловдив за млади спортисти. В нея заслужено първото място спечели голямата надежда в леката атлетика Александра Начева, взела титлите от младежката олимпиада и световното до 20 години и среброто на европейското до 18 години в тройния скок.
По наше скромно мнение обаче младите състезатели    в Пловдив от колективните спортове като волейбол, футбол, колоездене, баскетбол, хандбал и др. останаха малко „в тъча“ и не бяха достатъчно оценени, а сред тях също има безценни таланти, които заслужаваха внимание, заради представянето си през годината.
Анкетата  „Изгряваща звезда“ за определяне на най-добър и проспериращ млад спортист на Пловдив от колективните спортове за изминалата година се проведе с подкрепата на  ръководството на „Академик Бултекс 99“  и лично на президента на клуба Васил Врачев.