Бившият международен рефер на ФИФА и настоящ съдийски комисар и делегат на БФС Константин Писков спечели престижното трето място на изключително тежкия планински маратон „Egerszegi Decathlon“ в Унгария.
Традиционната супер надпревара се проведе за 24-и пореден път в планинските райони над Залаегерсег и събра близо 1000 маратоци във всички възрасти от почти цяла Европа, както и състезатели от други континенти като Азия и Америка.
Изключително тежкото планинско трасе бе с денивилация от + 370 метра, а Писков се пусна в полумаратона във възрастовата група при мъжете над 50-годишна възраст.
В жестока конкуренция 58-годишният пловдивчанин се нареди трети, на малка разлика след унгарците Геза Биро и  Тамаш Биндер, които са с по цели 8 години по-малки от българина.
Нека припомним, че като футболен съдия на ФИФА Константин Писков има най-доброто постижение на теста "Купър", който е физическият тестов изпит на реферите.
Своя рекорд Писков постави преди Световното първенство за младежи в Нова Зеландия през 1999 година, където той беше първи асистент – рефер и достигна до много престижен наряд с възлов мач от полуфиналите на шампионата на Планетата.