Ботев Пловдив започва зимната си подготовка с 24 футболисти. Това съобщи на пресконференция днес старши треньорът на отбора Николай Киров. Отборът се раздели със защитника Йордан Минев и нападателя Стивън Петков, който бе продаден на португалския Фейерензе. Наставникът на пловдивския тим добави, че вратарят Даниел Кайзер  се прибира на 9 януари с разрешение на спортно-техническото ръководство.

"Смятам, че Даниел Кайзер ще приеме нашето предложение  за нов договор", зави Николай Киров. Той добави, че по-късно към Ботев ще се присъединят бразилците Джонатан Перейра, Густаво Афонсо и Диего Кампос. Наставникът на "канарчетата" добави, че на този етап няма постъпила конкретна оферта от Лудогорец за Серкан Юсеин.  Младият талант Слави Шопов към когото интерес проявяват от италианския СПАЛ също започва подготовка с "жълто-черните".

"Смехотворно е да искаш професионален футболист на нещо като проби, под наем, без пари за 6 месеца. Ако дойде сериозна оферта ще я коментираме. В договора на Слави Шопов има една клауза, че трябва да изиграе 30 мача с юношите и ние се опитваме да спазим тази клауза, но ще се опитаме да я променим"", заяви спортният директор на Ботев Адалберт Зафиров. На този етап няма конкретни предложения за Тодор Неделев и вероятността да остане в Ботев до лятото е голяма. Клубното ръководство търси заместник на напусналия Стивън Петков.