Приключиха успешно предвидените дейности по проект „Изграждане на модерна образователна инфраструктура в Университет по хранителни технологии – Пловдив“, изпълняван по сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
    По сградите на интервенция Учебни корпуси Блок 1 и Блок 2 е извършено топлинно изолиране на покриви и външни стени съгласно предписанията на енергийните обследвания. За южната фасада на източното крило на Блок 1 и за стените с външен слой от камък е изпълнена топлоизолация от вътрешната страна. Реконструирана е отоплителната инсталация и е изградена абонатна станция, работеща на гориво природен газ. Положени са нови тръби за ОВК инсталация по площадката около сградата. Част от осветлението е подменено с енергоспестяващо и е ремонтирана ВиК инсталацията. Обновени са санитарните възли, като част от тях са преустроени, така че да отговарят на изискванията за достъпна среда за хора с увреждания. Осигурена е  достъпна архитектурна среда чрез монтиране на платформи за достъп и евакуация на хора в затруднено положение в двата учебни блока и асансьорна уредба към блок 2. В блок 2 също така е изградена мултифункционална зала, обзаведена и оборудвана с мултимедийна конферентна система с озвучителни тела по колоните между прозорците и по стените. Всички осветителни тела в залата са енергоспесяващи. Монтиран е проектор и моторизиран екран. В дъното на залата е обособено помощно помещение за съхранение на оборудването и ОВК съоръжения.
    На 12.11.2018 г., след провеждане на държавна приемателна комисия, е подписан протокол за установяване на годността за ползване на строежа и на 28.11.2018 г. от Дирекция за национален строителен контрол е издадено разрешение за ползване.
    Изпълненият проект е на обща стойност 2 958 902,90 лв., от които Безвъзмездната финансова помощ възлиза на 2 949 812,05 лв. (2 507 340,25 лв. съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 442 471,80 лв. национално съфинансиране)  и 9090,85 лв. – собствен принос.