Режисьорите на „Възвишение“ и детският „Случаят Кюри“ ще раздават подаръци на публиката в LUCKY Дом на киното, които ще станат част от богатата програма по случай Откриването на Европейска столица на културата и Денят на българското кино на 13 януари. Специални гости в Пловдив ще бъде и екип от още един български филм – „Безкрайната градина“, а целият уикенд ще бъде изпълнен с детско и българско кино както в LUCKY. Освен в Дома на киното, прожекции през уикенда ще има и в Club Fargo – със селекция късо кино и филм за Йордан Радичков.

На 13 януари е богатата детска програма. Ще бъдат излъчени 4 филма за деца с начални часове между 11 и 13:15, като за прожекцията в неделя от 13:15 на българския „Случаят Кюри“ пристигат режисьорът Андрей Хадживасилев, операторът Божидар Симеонов, Мартин Паунов - в главната роля на Тони и Ясен Кадиев - побойникът Стефо. Те ще раздават подаръци, снимки и автографи на малчуганите. Филмите са със свободен вход за деца, и 4 лв за възрастни.

За прожекцията на един от най-успешните български филми „Възвишение“ пристига режисьорът Виктор Божинов. Той ще раздава награди – сред които плакати и книгата на Милен Русков, по която е създаден филмът. Прожекцията е в събота от 14:45 часа.

В същия ден – събота, но от 17:15 е и прожекцията на „Безкрайната градина“. За среща с публиката в Пловдив ще пристигне един от актьорите с главна роля във филма – Мартин Димитров.

Club Fargo се включва в програмата със селекция Най-доброто късо кино в събота от 16 часа. В неделя от 14 часа пък ще е прожекцията на филма „Черказки хроники“ за Йордан Радичков.

Всички български филми, част от програмата – откриващ уикенд „Европейска столица на културата“ в събота, 12 януари, и неделя – Ден на българското кино под патронажа на Национален филмов център на 13 януари, са на цена от 5 лв.