60-годишна жена загина, след като бе блъсната от влак вчера в района на село Куртово. За това информираха от ОД МВР.  Сигналът за инцидента е получен около 12 часа. По първоначални данни, жената била в близост до релсите и не реагирала на звуковия сигнал от локомотива на приближаващата пътническа композиция по направление Бургас – София. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. 52-годишният машинист е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ- Карлово.

Неправоспособен шофьор предизвика катастрофа вчера в Пловдив. Около 14 часа на тел. 112 постъпил сигнал, че на бул. „Пещерско шосе“ лек автомобил „Пежо“ с 38-годишен водач навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в лек автомобил „Ауди“, управляван от 35-годишен мъж. Медицинска помощ била оказана на по-възрастния мъж. Установено било, че той е седнал зад волана с отнето свидетелство за правоуправление. Освен това колата му била с прекратена регистрация, а табелите й – издадени за други два автомобила, единият от които обявен за издирване. Тестът с дрегер на виновния водач отчел отрицателен резултат, но той отказал да даде кръвна проба за употреба на наркотици. Отведен е за едно денонощие във Второ РУ, образувано е досъдебно производство.

Мъж и жена са в болница след пътно произшествие в събота. Около 17 часа, на кръстовище между бул. „България“ и ул. „Борислав“ в Асеновград лек автомобил „Фолксваген“ предприел обратен завой, отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил „Ауди“. Под лекарско наблюдение са оставени 59-годишният шофьор на първия автомобил и негова спътничка. По случая е взето административно отношение.