Между 15 и 30 май тази година ще приключат ремонтните дейности на подлеза на ул. "Гладстон". Това обяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев. Той добави, че ремонта на  основната пешеходна част от площад „Централен“ ще завърши до началото на туристическия сезон без да обяви конкретна дата.

Общинският съвет трябва да вземе решение и за сумата, която ще се изплати на собствениците на имота до Централна поща. Предложената цена е от 600 000 лева.

В бюджет-2019 ще се заложат и 100 хиляди лева за проектиране на технически работен проект за форумния комплекс. Там ще се работи само по неговото възстановяване.

Ние сме тук за да направим Пловдив най-прекрасния град. Не можем да си поставяме срокове, които да поставят качеството на изпълнението, коментира Тотев.

Предстои обявяването на  конкурс за технически работен проект за кино „Космос“. Общата сума за проектиране по концепция на Община Пловдив и приобщаване на площадното пространство, е в размер на 150 000 лева. Колективът, който претендира за  авторски права – също ще може да участва в този конкурс, коментира Иван Тотев.

 Иван Тотев приветства проверката на прокуратурата във Фондация „Пловдив 2019“. Той изрази надежда, че тя ще приключи в рамките на 30 дни и по този начин с нея ще се спрат спекулациите, които циркулират в публичното пространство.