Бившия министър на транспорта Ивайло Московски няма да бъде съден  за смъртта на сина му, защото деянието било случайно. С постановлението за прекратяване на разследването  реши  прокурор Емилия Варадинова

Малкият Кристиян Московски - на 4 години, почина, след като баща му катастрофира с моторна шейна на 2 февруари м.г. в Боровец. При инцидента Ивайло Московски изпусна контрол над машината и се заби в дърво, а момченцето почина от черепно-мозъчна травма. Разследването се водеше от следователи от Националната следствена служба.

Постановлението за прекратяване на досъдебното производство е от началото на януари, защото е прието, че става дума за случайно деяние, което по смисъла на Наказателния кодекс е ненаказуемо. Това означава, че деецът не е могъл и не е бил длъжен да предвиди общественоопасни последици, коментираха от прокуратурата.

Разследването се водеше за причиняване на смърт по непредпазливост, а обвинения по делото не са повдигани. Дали постановлението на прокуратурата е правилно, може да провери съдът, ако то бъде обжалвано.