Медиците от МБАЛ "Свети Мина"  поискаха оставката  на управителя на болницата д-р Генади Странджев. Те пуснаа подписка  на проведеното  днес  общо събрание на колектива на здравното заведение. На него бяха обсъдени приемането на новата структура, касаеща развитието на здравното заведение,  финансовата криза,в което е изпаднало  и искането на медицинските сестри заплатите им да бъдат повишени на 700 лева. Самият управител не присъства, заради здравословни проблеми. Членовете на ръководството уведомиха медицинските сестри, че на този етап няма възможност заплатите им да бъдат вдигнати на 700 лева. Причината е тежкото финансово състояние на лечебницата. Информацията беше посрещната с недоволство от медицинските сестри, на 30 от които на 7 февруари изтичат предизвестията за напускане. Все още не е ясно кои от тях ще си тръгнат и кои ще останат на работа.  Те са основно от  Детското, Кардиологичното и Хирургичното отделение. При масово напускане тези отделение ще останат без необходимия медицински персонал. Стана ясно, че все още не е изработена и новата структура на МБАЛ "Свети Мина". Това можело да стане възможно след вливането на болницата в МБАЛ "Свети Пантелеймон". Не се знае обаче кога този процес ще завърши. На този етап заплатите на медицинските сестри могат да бъдат повишени от 540 на 600 лева.
След протеста им пред общината на 25 януари се стигне до преговори със Здравната каса в Пловдив за увеличаването на клиничните пътеки, за да може болницата да печели допълнителни средства, да започне да погасява дълговете си и да вдигне заплатите. Това обаче може да стане най-рано през септември тази година.
"Положението в болницата е много тежко.  Ръководството на неправи нищо през последните две години, за да реши проблемите. За това искаме оставката на д-р Генади Странджев. Опитвам се да убедя медицинските сестри да не напускат. Те са влюбени в болницата и живеят с нея, но възнаграждението им е малко", заяви завеждащият на Кардиологичното отделение д-р Цветан Деведжиев. Самият д-р Генади Странджев не бе открит за коментар.