“След тази загуба останахме без шансове за място в първата шестица. Не бяхме организирани добре. Искахме да правим неща в атака, които не бяха тренирали. Допуснахме в нашата половина. В противниковия отбор има много скорост. В ключови ситуации имаха повече играчи в някои зони. Не знам дали вятърът беше това, което пречеше на играчите през първото полувреме. Имахме един шанс и топката премина голлинията след удара с глава на Димитър Илиев, но голът не беше зачетен. Ситуацията щеше да бъде различна. Продължаваме лошо, някои неща не ми харесаха. През второто полувреме направихме отбора по-офанзивен, но не успяхме да вкараме гол. Не бях доволен от Карагарен Не игра така, както исках. Мислех, че от тази страна Септември е по-слаб. Всичко, което Карагарен опита да направи, беше грешно. Момчил Цветанов игра с желание и създаде положения.  Опитахме да диктуваме играта, но се провалихме. Срещу големите отбори изглеждаме много по-добре, но срещу по-малките отбори нямаме право на подценяване. Трите точки са си три точки, независимо от кого ги взимаш. Няма как да бъдем сред първите отбори с подобно представяне. Не сме говорили с г-н Христо  Крушарски. Разбирам желанието му да завършим в Първата шестица, рлошо е обаче, че не успяхме да го сторим", заяви старши треньорът на Локомотив (Пд) Бруно Акрапович.

Мариян Христов: Стояхме добре

 

Днес стояхме добре,  както и в предния мач. ПО принцип изискваме - всеки да си върши работата. Имаше много тичане от нашия отбор. Ако не го правим, ще ни бъде трудно. Имаше някои обстоятелства, поради които им казвам на момчетата "евала". Смятем, че победихме по правилния начин. След края на мача ако сме с един гол повече от противника, винаги ще съм доволен.

"Не обичам да правя прогнози. Абсолютно всички тимове са направили правилна подготовка. Има мачове, в които на теб ти спори повече от съперника. Може и това да е причината за победата днес. Имахме дребни пропуски, но се справихме. Не всичко беше перфектно, но от това тичане, което направихме днес, съм много доволен".

"Основното беше да сме от страната на победителите. Дишаме спокойно, както и преди тези две поредни победи. Треньорите опитваме през седмицата да подготвим играчите, но те са тези, които излизат и печелят мачовете."

"Благоевградската връзка в защитата (в лицето на Стилиян Николов и Александър Башлиев)? Македонците са здрави момчета всичките. Кой не иска македонец в отбора си? Ние имаме повече вече, така че браво. Не е обаче само това. Имаше движение от халфовете и нападателите ни и това ни донесе успеха", заяви помощник-треньорът на Септември Мариян Христов.