Възрастна пешеходка бе ранена при пътно произшествие вчера в Пловдив. Това съобщиха от ОД МВР. Около 9.40 часа, на кръстовище между ул. „Гладстон“ и ул. „Захари Стоянов“ движещ се на заден ход лек автомобил „Рено“ блъснал пресичащата на пешеходна пътека 83-годишна жена. Тя е настанена в болница за лечение. Колата управлявала 35-годишна шофьорка, чиято алкохолна проба е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство в сектор „Пътна полиция“.

Велосипедист е в болница след катастрофа, която предизвика вчера в жк „Тракия“ в Пловдив. Сигналът е получен в 10,20 часа на тел. 112 – на кръстовище между ул. „Поручик Боян Ботев“ и ул. „Петър Чобанов“ 32-годишен велосипедист не спазил знак „стоп“ и бил блъснат от лек автомобил „Тойота“ с 35-годишен водач. На място двамата мъже били тествани с дрегер за алкохол и при по-младият апаратът отчел 1,40 промила. Пострадалият е оставен под лекарско наблюдение. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Работата по случая продължава.

Около 19 часа снощи екип на РУ – Раковски се отзовал на сигнал за катастрофа между селата Шишманци и Белозем. На място било установено, че лек автомобил „ВАЗ“ блъснал движещата се пред него каруца с 23-годишен водач. Младежът е със счупен крак, след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение по негово желание. Взета му е кръвна проба за алкохол. Шофьорът на колата, на 33 години,  е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.