Територията на България се покри със сняг след оболните валежи през нощта. Жълт код  е обявен във всички области, сочи справка в сайта на НИМХ. До обяд ще има валежи от сняг в комбинация със силния североизточен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви около 24 м/сек. В планинските райони ще има условия за виелици и навявания. Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка, която ще бъде около 5-10 сантиметра, а по планинските проходи и повече.

В областите Бургас, Варна и Добрич има оранжев код за силен вятър над морето. В Пловдив температурата е -5 градуса, снежната покривка е 10 сантиметра.

Днес преди обяд ще остане облачно с валежи от сняг, по-значителни в планинските райони. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област.

Ще духа умерен в източната половина от страната – силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено в по-голямата част от страната с отрицателни дневни температури – между -5 и 0 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.