Известният джазмен Милчо Левиев се отказа публично от званието си „Почетен гражданин на Пловдив“. Това съобщи самият той  в писмо, адресирано до кмета Иван Тотев и "всички, до които това писмо се отнася", като изразява обидата си от общинската администрация.

Ето писмото на известния музикант.

 

ДО
инж. ИВАН ТОТЕВ
 КМЕТ НА
ОБЩИНА ПЛОВДИВ
и всички до които това
писмо се отнася
ОФИЦИАЛНО ПИСМО
г-н Кмете,
Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив за Почетен Гражданин на този Град, където съм роден и образован.
След избирането на града за Европейска Културна Столица за 2019 г., същата община прави всичко друго освен да се отнася към мен почетно камо ли почтенно.
Още преди години подкрепих Пловдивската кандитатура за Културна Столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София,
които представи екипа ми с мое участие бяха с лека ръка отхвърлени.
Чух и гледах редица интервюта, включително Вашето и на директорката на INTERNATIONAL PLOVDIV JAZZ FESTIVAL (който аз основах и ръководех под името PLOVDIV JAZZ EVENINGS). В тези интервюта дори не се спомена моето
име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото откриване.
Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен
гражданин.
Като гражданин, твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската Култура, затова:
ОФИЦИАЛНО СЕ ОТКАЗВАМ от званието “Почетен Гражданин на Пловдив”.
Милчо Левиев