Румънски параолимпийски шампион избра Колодрума за подготовката си

Единственият параолимпийски шампион в  историята на Румъния - Едуард Новак, избра пловдивската зала  „Колодрума“ за своята подготовка за Световното първенство по параколоездене, което  ще се проведе от 14 до 17 март 2019 г. в Апелдорн, Холандия.
Той пристигна за няколкоседмични тренировки  под надзора на своя дългогодишен треньор  Кристиано Валопи.
Небезизвестният Валопи е  бивш треньор на Италия на писта по време  на три издания на Олимпийските игри,   Световните първенства  от 1996  до 2012, допринесъл за редица златни медали, включително този на Едуард Новак през 2012.
Миналата година Едуард Новак в  качеството си на президент  на Румънската Федерация по колоездене изрази задоволството си от гостоприемството и добрата организация в  „Колодрума“ по време на Румънския национален шампионат. В  момента  той води преговори с ръководството на залата за тазгодишното му издание.
През изминалата година под егидата на Българския колоездачен съюз и със специалното съдействие на Пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон“ „Колодрума“ бе домакин на Балканското първенство по колоездене.
Сега , този път съвместно с  Румъния,  пистата отново ще бъде предложена за   провеждане на  шампионата.
„Зала „Колодрума“ вече се утвърждава като предпочитана локация  за колоезденето в международен план и интересът към нея е все по-голям“, сподели Галина Китена, директор на Многофункционалната спортна зала.