Часове преди втората премиера на моноспектакъла „Променяне“ на Йоана Буковска –Давидова ще се състои работилница с добавена реалност, която ще разкрие пред зрителите детайли от кухнята на спектакъла. Уъркшопът е на 12.03.2018г. от 13.00 до 16.00 часа в Камерна зала на Драматичен театър –Пловдив и е с вход свободен. Всички желаещи трябва да се запишат на адрес: avkuneva@gmail.com или на телефон +359883599935.
Лекторите - Александър Гълъбов и Момчил Алексиев ще разкажат за трудностите и успехите на екипа по време на изработването на визията и мобилното приложение на представлението. Събитието ще запознае присъстващите и с развитието на технологиите за 3D mapping, добавена и виртуална реалност, както и с навлизането им в изкуството и ежедневието. За най-любопитните ще има разходка в няколко световни музея с очила за виртуална реалност.
“Променяне” е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“ и първото представление в България (и едно от първите в Европа), което намира пресечната точка на най-новите технологии, киното, интерактивно сценично решение и традиционното въздействие на театралната изразност. През специално разработено приложение зрителите ще могат да добавят чрез смартфоните си допълнителни реалности към няколко епизода от спектакъла. Същевременно на сцената съжителстват живото, искрено до болка и омагьосващо присъствие на актрисата, заедно с ярки 3D mapping прожекции, анимации, картини и кино сцени.
 Официалните премиери в Пловдив ще се играят на 11 и 12.03.2019 г. на камерната сцена в ДТ “Н. О. Масалитинов“