Марица (Пловдив) разгроми гостуващия Перун (Варна) с 3:0 (25:15, 25:10, 25:10) след едва 47 минути игра в първия мач от четвъртфиналната серия между двата тима в Националната волейболна лига. Така шампионките поведоха в плейофа с 1:0 победи и са само на един успех от класиране за полуфиналите. Той може да дойде още утре, 14 март (четвъртък), когато отново в зала Колодрума от 18:00 б.в. ще проведе втората среща от серията, в която формално домакин ще е съставът от Варна.

Треньорът Иван Петков даде почивка на много от основните си състезателки. Въпреки това в първия гейм не се получи интрига и домакините в лежерно темпо наложиха надмощие. Александра Миланова оглави нападението и поведе отбора към крайното 25:15, оформено с атака през центъра на Виктория Григорова. Във втората част се развихри Мирослава Паскова в атака и на сервис и отбеляза седем точки за разгромното 25:10. Отново Григорова зарадва феновете с последната точка в гейма, този път от блокада. Гостенките не намериха начин да се противопоставят успешно на пловдивчанки и през третата част. Жълто-сините отново дръпнаха далеч напред в резултата, а Добрина Христоскова затвори мача с красив ас за 25:10.

Мирослава Паскова стана топреализатор на срещата с 13 точки за победителките. Александра Миланова добави 11, а Добрина Христоскова – 10. Разпределитеката Мирела Шахпазова впечатли с пет аса.