Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) завършиха 1:1 в мач от 26-ия кръг на Първа лига. През второто полувреме Тодор Неделев от тима на домакините изпусна дузпа, след като вратарят на съперника Красимир Костов спаси удара му. Гостите играха с човек по-малко след червения картон на Мариян Иванов.

 

"Жълто-черните" фенове посрещнаха ентусиазирано своите любимци, възплеменявайки факли и димки.  В 4-ата минута след бърза атака на домакините . Кристиан Добре проби отляво, но бе фаулиран. Зад топката встрани от вратата застана  Тодор Неделев, който центрира в наказателното поле, но топката бе издбита от защитник на гостите. В 7-ата минута съдията Драгомир Драганов дори спря за минута двубоя, за да се разсее дима от стадиона.  Девет минути по-късно Георги Вълчев от врачански тим излезе на удобна позиция, но стреля неточно. В 19-ата минута съотборникът му Емил Стоев центрира към наказателно поле на домакините  от фаул, Мартин Кавдански засече  с глава топката във вратата за "жълто-черните" за 0:1. Реакцията на "канарчетата" беше мигновена.  След бърза атака две минути  по-късно  Антонио Вутов изведе на удобна позиция Васил Шопов, който с точен удар изравни за 1:1. В 27-ата минута Антонио Вутов отправи удар отблизо, но Красимир Костов изби коженото кълбо. В 28-ата минута съдията Драгомир Драганов вдигна засада на Антонио Вутов, който излизаше на удобна позиция след подаване на Тодор Неделев. Решението на рефера обаче предизвика доста полемики на стадиона. В 37-ата минута Тодор Неделев стреля от фаул, но не затрудни Красимир Костов. Две минути по-късно Даниел Кайзер хвана топката след удар на Даниел Генов. Три минути преди почивката Ферибори Доре влезе в наказателно поле на гостите, но стреля неточно. Домакините започнаха по-активно второто полувреме. Васил Шопов - Точен удар

  В 47-ата Тодор Неделев, който видя отлично  намери Ферибори Доре, последва  успореден на гол линията пас, Антонио Вутов пропусна на  Васил Шопов, който стреля, но стражът на врачани изби топката. Гостите отвърнаха  в 55-ата минута, когато Антон Огнянов стреля, но Даниел Кайзер спаси. При ответната атака на "жълто-черните  Антонио Вутов подаде към   Ферибори Доре, но топката срещна ръката на Мариян Иванов. Футболистът на Ботев (Враца) получи втори жълт и червен картон и бе изгонен от терена. Съдията Драгомир Драганов отсъди дузпа за "канарчетата" с мотива, че футболистът на гостите и бил в наказателното поле на своя тим.  Зад  топката застана Тодор Неделев, който стреля, но Красимир Костов спаси. Отсъдената дузпа обаче предизвика полемики, тъй като останаха съмнение, че Мариян Иванов е бил извън пеналта. Домакините продължиха да атакуват повече, но макар и с намален състав гостите се защитаваха успешно. В 76-ата минута многоходова атака  на футболистите на  Ботев (Пловдив) завърши с центриране в наказателното, където  Ферибори  Доре не успя да засече топката  опразнената врата на съперника. Две минути по-късно след  грешка на Кристиан Димитров в средата на терена, Георги Вълчев овладя топката и с удар от самия център се опита да прехвърли излезлия напред  Даниел Кайзер. Вратарят успя да избие в корнер. В 82-ата минута Георги Вълчев от гостите стреля, но топката бе избита. При ответната атака на "жълто-черните" Антонио Вутов стреля неточно. В 86-ата минута Тодор Неделев опита късмета си отдалеч, но прати топката в аут. Две минути по-късно отново той отправи удар, но Красимир Костов хвана топката. До края на срещата гостите удържаха напора на съперника и спечелиха точката с човек по-малко.