Изпълнителното бюро на БСП ще влезе на заседанието на Националния съвет с предложението за Елена Йончева.

Това заяви в интервю за БТВ организационният секретар на БСП Кирил Добрев.

Запитан как избрахте Йончева, Кирил Добрев отговори: "Много са причините. Първо, от проведени 293 конференции до този момент, Елена Йончева има 266. Т.е. тя е припозната в огромна част от партията.

 

Второ и най-важно, с Елена Йончева ние търсим разширяване на влиянието. И трето, тя е изключтелно лоялен, коректен човек и флагман на борбата с корупцията в България".

 

Нелепо е, ако БСП не заложи на такъв водач на листа“, каза още Добрев.

 

По думите му, нейни конкуренти са още пет души – Сергей Станишев, Деница Златева, проф. Гечев, Курумбашев и Момчил Неков.

"Дали това е челната петица на листата ще решава Националният съвет“, добави той.

   

 Запитан дали тази подредба ще отговаря и на подредбата в листата, Кирил Добрев каза, че това ще реши друго заседание на Националния съвет на БСП след две седмици.

 

Днес трябва да определим водача на листата и по-скоро - политиката, визията на партията през този период, продължи Кирил Добрев.

 

Той отбеляза, че евроизборите са елемент  към спечелването на парламентарните избори. От тази гледна точка, според него, изключително важно е именно разширяването на влиянието на БСП.

"Елена Йончева се подкрепя от цялото общество", смята той.

"Елена Йончева събира най-много номинации от партийните организации от всички проведени до този момент кампании – това показва, че тя е един изключително обединителен образ, не само за партията, но и за обществото и е нелепо, ако БСП не заложи на такъв човек, обясни още Кирил Добрев.