Днес ни  вървеше, имахме повече шансове, повече владеехме топката. Видях дисциплината, която исках. Затова взехме трите точки. След червения картон беше трудно да достигаме до ситуации. Има някои проблеми, които трябва да оправим. Засега тази система е най-добре, дали ще използваме 3-5-2 и в бъдеще, не мога да кажа. Витоша игра дисциплинирано, но и нашият тим даваше това. При 4-5-1 е трудно да намериш пространство, противникът също имаше положения, това не ми харесва".

"Те също създадоха ситуация, сринахме се за секунди, не беше движението, което искам. Не може да маркираш само движение. Няма какво друго да се случи, трябва да си вършим сериозно работа. Ще се опитаме да спечелим двубоите и със системата, която играем, да на надграждане. Ще гоним участие в Лига  Европа - дали през Купата на България, или през първенството, имаме реални шансове", заяви старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович след победата с 3:0 над Витоша Бистрица.

Резултатът не е зеален,  защото  през първото полувреме играхме доста добре, имахме остри контраатаки дори след изгонването на нашия футболист. На това тежко време е трудно да се издържи. После загубихме концентрация. Вторият и третият гол не ги коментирам, защото бяха абсолютен подарък",

"Гонят ни човек толкова рано в ситуация, която на пръв поглед не ми се струва червен картон. Той опита да играе с топката, игра рамо в рамо. За мен не е червен картон. Трябва обаче пак да погледна ситуацията. Трудно можем да коментираме. Момчетата се бориха, поздравих ги. Толкова рано да ти изгонят човек срещу тим като Локомотив Пловдив - става много трудно. Вторият и третият гол се получиха в края на мача, когато играчите започнаха да се изморяват".

Основният ни конкурент е Ботев Враца. Днес не успяхме да скъсим преднината им, но остават 2 директни двубоя. Ще направим всичко възможно да се борим за второто място", заяви  старши треньорът на Витоша  Росен Кирилов.

Локомотив Пловдив е най-интригантският отбор, който съм виждал, призна президентът на клуба Христо Крушарски след успеха с 3:0 над Витоша в Бистрица. Сега, когато всичко тръгна добре, взеха да вадят плакати: "Крушарски, времето ти изтече". Тези фенове да си разчовъркат главичките и да идват на стадиона да подкрепят отбора си.

Има хора, които правят интриги, защото искат да лапат някакви стотинки. Има фенове и фенове. Всичко е въпрос за пари. Някой си мисли, че като вземем концесиите, държавата ще изсипе едни пари и ще има за крадене. Запомнете, пари за строителство ще излязат само от моя джоб.

Феновете разчитат на това, което е било едно време, време на дребни игрички. Това са 50 човека. Днес са били на табелата на Говедарци. Това някой го прави нарочно. В Пловдив аз съм чужд човек. Локомотив през целия си живот е бил в едно средно положение освен 2004-а година.

Другият раздор е школата на Локомотив Пловдив, защото вече не могат да се бъркат там. Остава да направим 4 терена и ще почнат да излизат футболисти от нашата школа.

Треньорът (Бруно) има моята подкрепа. Той ще остане, докато аз реша. Тази попара я ям вече 4 години и усещам накъде духа вятърът. При Бруно имаше колебания, но след разговора в София се вижда, че той си е взел поука.

По-хубаво от тези победи няма. Показваме и игра. На тези момчета им трябва много малко, за да играят добре.