Повече от 500 души излязоха днес на протест срещу изсичането на дърветата в парк зад хотел "Санкт Петербург" в квартал "Кършияка" и евентуалното му застрояване.  Кметът на район "Северен" Ральо Ралев също участва в акцията и запозна хората със своите действия срещу бъдеща строителна дейност там.

 

От Инициативния комитет направиха отчет за свършеното от тях през последните две седмици.   Във вторник кметъг на Пловдив Иван  Тотев е обещал във вторник ще  проведе тристранна среща с протестиращите, собственика на терена Байрям Солак , за да се обсъди откупуването на имота в полза на хората от страна на местната управа.

Общинските съветници Дани Каназирева, Слави Георгиев и Пепа Деведжиева, които дойдоха на протеста,  след съгласие на протестиращите, заявиха подкрепата си с уточнението, че изразяват  своята  гражданска позиция.

Участниците в днешната акция предложиха в  парка да се постави паметна плоча на мястото,където е бил някогашният 9-ти пехотен Пловдивски полк.
Местните жители заявиха, че ще продължат с протестите до решаването на проблема. Първата си акция те проведоха миналата неделя след изсичането на дърветата там.