Служители на специализираните полицейски сили отвориха изоставен бункер, който се намира в парка зад хотел "Санкт Петербург" в квартал "Кършияка" в Пловдив. Това стана в присъствието на Областния управител Здравко Димитров и директора на ОД на МВР ст. комисар Атанас Илков. Втора седмица жители на район "Северен" протестират в защита на парка, в който преди дни бяха изсечени 64 дървета, заради инвестиционно намерение на собственика на терена.
Изоставеното съоръжение през годините е било запечатвано, в последствие разбивано и е било убежище на наркомани и клошари. По думите на областния управител, то не се води никъде - нито в регистрите на областна администрация, на общината, на МВР, нито в регистрите на министерството на отбраната. По разкази на хора от квартала тези помещения са били столови на 9-ти пехотен Пловдивски полк, когато полкът е бил ситуиран там, а според други е било противорадиационно укритие.
На мястото отново имаше много граждани, които настояват паркът да бъде запазен и да не се допуска застрояването му. Те оправиха молба към Здравко Димитров да не се допуска разрушаването на съоръжението, защото това ще развърже ръцете пред инвеститора, а то да бъде актувано, като държавна собственост.
От инспекцията стана ясно, че кметът на район "Северен" ще направи предписание към собственика на терена, бункерът да бъде обезопасен и затворен.