Кои стереотипи и предразсъдъци ни пречат да разкрием потенциала си ще бъде тема на обучение, което ще проведе в Пловдив д-р Гузал Тажибаева. Тя ще представи методика за откриване на ограничаващите убеждения, които влияят върху поведението ни и изборите ни в живота, както и начини за преодоляването им.
„Сред убежденията ни има такива, които ни придават сила и ни позволяват да се справяме с трудностите, водят ни към развитие и ни позволяват да постигаме целите си. Но има и такива, които ни пречат, забавят ни по пътя към целите ни, лишават ни от сили и ни демотивират“, коментира д-р Гузал Тажибаева, която е сред водещите лайф коучи у нас.
Условно убежденията ги разделят на помагащи и ограничаващи. Те слабо се осъзнават от човека и действат на нивото на подсъзнателните програми, като ни управляват и формират нашата реалност. Когато човек анализира опита си, създава подсъзнателно убеждения за отношения, връзки, успехи в бизнеса, живота и т.н., в голяма част обаче те му пречат за развитието. „Не е задължително тези убеждения да са облечени в мисли. Значително по-често те се проявяват като отказ от решителни действия, като недостиг на енергия, като тиха тъга, чувство за нереализираност, неувереност в себе си. И за да бъдат открити, ще се наложи старателно да ги потърсите“, казва д-р Тажибаева. Според нея, когато човек повярва в тях и повлияят на ценностната му система, тяхното присъствие започва да разрушава живота му. По този начин се ограничават и изборите му.
На тренинга „Ограничаващите убеждения“ д-р Гузал Тажибаева ще запознае пловдивчани с техниките на откриване и преодоляването им. Като персонален коуч и експерт в областта на личностното развитие, д-р Тажибаева ще демонстрира по какъв начин индивидуално всеки може да формира цели, да оцени ефективността им и да развие потенциала си. Тя ще консултира пловдивчани и за работа с чертите на характера, както и за създаване на успешни модели на поведение.
Авторският тренинг на д-р Гузал Тажибаева ще се проведе на 21 и 22 март 2019 г. от 18.30 часа в конферентната зала на хотел „Алианс“ („Копчето“) в Пловдив.