Пловдив, София, Варна и Велико Търново намират пресечна точка в клуб VOID в Капана на 23-и март от 22.00 часа, когато зад пулта застават четирима артисти от четирите града -кандидати за европейска столица на културата.
В събитието Cardinal Direction, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, ще се изяви варненецът Живко Събев (Saffron) с музикалната платформа  THAT DIVINE и неговото схващане за електронна музика и висококачествен звук.
Пловдив, като домакин, ще бъде представен от Самуил Кехайов, съосновател на Мелформатор и Деница Чакърова от платформата GOOD VIBES. Старата столица Търново ще се представи с еклектичния подход към музиката на Димитър Стоянов (ebbesen), чийто стил повлиян от звука на Чикаго и Детройт ще се смеси на пулта с italo, wave, funk и disco.
Концепцията на организаторите за Cardinal Direction има за цел да напомни, че качествената музика може да е навсякъде и да пристигне от всички краища на света за радост на меломаните. Именно за тях със своята "Фонотека Електрика" от София пристига Александър Владимиров с артистичния псевдоним Скашо.
Събитието е трето от поредицата Club Culture, която дава поле за изява на млади диджей артисти и обогатява клубната култура в Пловдив.