За първи път със самостоятелна  изложба в галерия "Аспект" гостува известният пловдивски художник Иван Краевски. Роден е на 4 август 1943 г. в Зелениково, разположено в полите на Сърнена Средна Гора,  това село е дало на България още 11 художници. Завършил е живопис в Националната художествена академия „Николай Павлович” Член е на групата на пловдивските художници от 1971 г. Има 14 самостоятелни изложби, участвал е в експозиции в Полша, Германия, Англия и др. Негови картини са притежание на галерите в Пловдив, Карлово, Стара Загора, Балчик и др., на частни колекционери от България, Германия, Франция, Япония, Русия, Гърция и др.
    За изявата си в Аспект художникът е подбрал картини от различни свои периоди, обединени от любимия му жанр, пейзажа. В експозицията присъстват  много европейски градове, сред които Венеция, Париж, Барселона, Залцбург, Мюнхен, все места  които Краевски е посетил и неговото око на творец е уловило и пренесло върху платното красотата на природата и особеностите на архитектурата на всеки един град. В същото време с картини от любимия Пловдив той търси от една страна съпоставка, а от друга повод за гордост, че макар и закъснели исторически в своето архитектурно развитие, ние има с какво да се съизмерим и гордеем спрямо големите европейски градове. В много то платната творецът майсторски успява да  съчетае в една картина цели три живописни жанра, а именно екстериор – интериор  - натюрморт.  Допълнена от цикъл „Сезони” и от едно голямоформатно голо тяло, изложбата презентира най-доброто от творчеството на Иван Краевски.
Преди време Светла Москова написа за него: „Когато гледаме творбите на Иван Краевски, тяхната спокойна необятност, човешките ни мисли се реят в необозрими спомени, надежди и очаквания. Неговата живопис е пастьозна и мека, хармонична и сложна, носи очарованието от мига на ежедневието, уловил красотата на деня и нощта. Любимите теми на художника  - утрото, морето, Средногорието, Родопите и Пловдив – са обекти на десетки пейзажи, омайващи с многообразието на сезоните, а ние, зрителите, потъваме в омаята на нейните цветни протуберанси”.  Изложбата в Аспект се явява категорично потвърждение на думите на известната изкуствоведка и всеки зрител, който желае да се докосне до живописния свят на Иван Краевски може да направи това от 27 март до 16 април.