Традиционният Пролетен бал на Държавна опера – Пловдив ще представи на 3 април 2019 г. SHOW OPERA – превърнал се във визитна картичка на Санкт Петербург, известен като културна столица на Русия. Гала спектакълът е спиращо дъха музикално представление, включващо най-големите оперни арии, известни неаполитански песни и колоритни руски романси. SHOW OPERA е уникален проект, съчетаващ класическа музика, академично пеене и модерни шоу технологии. Програмата се състои от всички акценти на световната класика, изпълнявани от най-добрите гласове на руската опера. На сцената в Дом на културата „Борис Христов“ ще пеят Светлана Феодулова – с рекорд в Книгата на Гинес за „Най-висок оперен глас в света“, Александър Миминощвили с над 10 водещи роли на сцената на Болшой театър, Карина Чепурнова – солист на Мариински театър, победител в Международния оперен конкурс „Елена Образцова“ и водещите солисти с изяви на сцената на Болшой театър: Максим Перебейнос – заслужил артист на Ингушетия, Константин Бржинский, Алла Петрова и др. Диригент на спектакъла е Михаил Голиков.
Всяка част от SHOW OPERA е пълна с различни изразни средства. Оригиналната сценография, заедно с мултимедийнaта 3D сценография и индивидуалното решение за светлинно оформление пренасят публиката в средновековни крепости и ренесансови дворци, сред руски пейзажи и директно във Венеция. В програмата ще прозвучат творби от Бизе, Моцарт, Пучини, Верди, Росини, Белини, Офенбах и др.
Спектакълът SHOW OPERA е приятелски поздрав от правителството на Санкт Петербург към побратимения град Пловдив по повод на избирането му за „Европейска столица на културата 2019“ и се осъществява със съдействието на Областна администрация – Пловдив.
Билети за SHOW OPERA се продават на касата на Операта, на касите на „Ивентим“ и онлайн на www.eventim.bg