Кметът на Пловдив  инж. Иван Тотев и заместник кметът „Култура и туризъм“ Александър Държиков откриха днес  нова зала от живата експозиция на музея с 6 вида акули, 5 вида мурени, 5 вида скатове и 8 от най-отровните риби на света.

Морският аквариум на Регионалния природонаучен музей – Пловдив продължава да обогатява видовия състав и да разширява площта си, като се превръща в най-атрактивният морски аквариум в страната. Посетителите ще могат да видят още интересни морски обитатели – омар, змиорка, попчета, морски кучки, морски език, риби жаби, морски крастваици и др.

Амбициите на музея не се ограничават до тук. В бъдеще е планирано изграждане на два големи аквариума (7000 и 10 000 литра) в новата експозиционна зала.

 От  два роми  месеца периодично се самонастаняват в Дондуковата градина, непосредствено до Природонаучния музей. Проблемът е много сериозен, налага се да пускаме жалби до полицията срещу 3 ромски семейства, които превръщат терена зад зала „Лотос“ в бунище и обществена тоалетна, разказа директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров. Последният случай е от днес, но проблемът е периодичен, обясни той. 

Затова ръководството на музея е разговаряло с архитект Петко Костадинов и с автора на проекта, за да стегнат фасадата на сградата и да монтират камери. Целта е зданието да изглежда добре и на подобни хора да им стане неудобно да пребивават там, обясни Огнян Тодоров. 

Реконструкцията на Дондуковата градина вероятно ще започне през август или септември тази година, съобщи кметът Иван Тотев.