Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ ще бъде официално открита на 22 април в 18.00 часа във фоайето на втория етаж на „Дом на културата Борис Христов“ в Пловдив. Домакин на събитието е областният управител на Област Пловдив, г-н Здравко Димитров.

Експозицията, която е подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“, се представя през цялата година в областните градове в страната, а в Пловдив гостува броени дни след тържественото отбелязване на годишнината от историческата дата във Велико Търново.

В изложбата са представени исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

Областният управител Здравко Димитров кани всички граждани и гости на града на откриването на изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ на 22 април от 18.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“.