Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев даде старт на предизборната кампания на БСП в Пловдив. Той участва в откриването на фронтофиса на левицата в града под тепетата "Инфо 18 Център". Кандидатът за евродепутат  бе приветстван бурно от събралите се стотици членове и симпатизанти на партията.   Той бе посрещнат с италианската партизанска песен Bella Ciao /Сбогом красавице/, която го трогна много.

"Слушахме точно тази песен на конгреса на ПЕС преди два месеца" припомни си Станишев.

Заедно с него в митинга участваха лидерът на БСП в София Калоян Паргов, на БСП в Пловдив Красимир Трифонов и на БСП в Пловдив област Георги Гергов, народният представител доц. Георги Йорданов, лидерът на български комунисти Александър Паунов, общински съветници, активисти и привърженици на лявата идея. В  своята реч Красимир Трифонов изтъкна важността на предстоящите избори за изграждането на по-модерна и социална Европа и за слагане на  край на управлението на ГЕРБ в България, довело много наши сънародници до тежко положение. А това може да стане именно с победа на БСП на европейските избори и предизвикването на предрочен вот у нас.

Младият Тодор Стоилов, който със своето 12-о място в евролистата, припомни на присъстващите, че  Пловдив е на 6-о място по ниво на заплати в България, след градове като Враца, Стара Загора и Разград. "Трябва да се борим това да се промени", категоричен бе той..

След младия икономист, който обясни, че след като е бил няколко години в Западна Европа се е върнал да работи тук, думата взе лидерът на БКП Александър Паунов. Партията му е коалиционен партньор на БСП.

"Предстоящите избори са много важни за изграждането на нова Европа и на нова България на солидарността, правото на труд, достъпно образование и здравеопазване и защита правата на жените.  Трябва да сложим край на сегашния модел на управление у нас. Според последните данни на НСИ 22 % от българите изпитват лишение и са с доходи под жизнение минимум, а други 20 %  изпитват материални лишения всеки месец. Това прави почти половината от населението на страната. За това сме длъжни да сложим края на този порочен модел на сегашното управление. Необходима ни е пълна мобилизация на предстоящите избори за Европейска парламент, за да спечелим победата", заяви в словото си Сергей Станишев.