Да работят и вършат всичко в името на народа и за народа. С тези препоръки се обърнаха представители на СОСРЗ в Пловдив към кандидатите за евродепутати проф. Румен Гечев и Тодор Стоилов. Повече от два часа двамата отговаряха на въпроси за политиките на ЕС, за перспективите пред България и за нуждата от промяна във вътрешен и геополитически план. Състоянието на професионалната армия, необходимостта от военна подготовка на младежите, ситуацията с военната промишленост и покупката на щатски самолети също бяха обсъдени с тревожни основания. „Правителството води антибългарска, слугинска политика, за да угоди на едрия капитал, командван от САЩ“, категоричен беше проф. Гечев, офицер от резерва, командвал радио взвод в пловдивско поделение по време на редовната си военна служба. Той обясни, че кабинетът се отказа от по-изгодната икономически и тактическа сделка за самолети „Грипен“, за да ангажира всички ни с покупката на самолети, чиито характеристики дори не са тествани. Това е престъпно и Да работят и вършат всичко в името на народа и за народа. С тези препоръки се обърнаха представители на СОСРЗ в Пловдив към кандидатите за евродепутати проф. Румен Гечев и Тодор Стоилов. Повече от два часа двамата отговаряха на въпроси за политиките на ЕС, за перспективите пред България и за нуждата от промяна във вътрешен и геополитически план. Състоянието на професионалната армия, необходимостта от военна подготовка на младежите, ситуацията с военната промишленост и покупката на щатски самолети също бяха обсъдени с тревожни основания. „Правителството води антибългарска, слугинска политика, за да угоди на едрия капитал, командван от САЩ“, категоричен беше проф. Гечев, офицер от резерва, командвал радио взвод в пловдивско поделение по време на редовната си военна служба. Той обясни, че кабинетът се отказа от по-изгодната икономически и тактическа сделка за самолети „Грипен“, за да ангажира всички ни с покупката на самолети, чиито характеристики дори не са тествани. Това е престъпно и предателско решение, заявиха и присъстващите бивши военни, които казаха, че членството ни в НАТО не е гаранция за сигурност на страната. Проф. Гечев се съгласи с примера за Кипър, чието членство в Алианса не попречи на турските войски да окупират половината остров.
„Можем да сложим край на това корумпирано правителство на 26 май“, заяви Тодор Стоилов. Той се спря на темата за европейска прокуратура и липсата на правосъдие у нас. Пловдивчанинът акцентира върху проблема с миграцията на по принуда и обясни предложенията на „БСП за България“, насочени към младите хора – младежката гаранция и програмите „Еразъм“. „Единна европейска заплата и единната европейска пенсия са реални и постижими мерки, насочени към човека, който е в центъра на нашата Визия за Европа“, изтъкна Тодор Стоилов.предателско решение, заявиха и присъстващите бивши военни, които казаха, че членството ни в НАТО не е гаранция за сигурност на страната. Проф. Гечев се съгласи с примера за Кипър, чието членство в Алианса не попречи на турските войски да окупират половината остров.
„Можем да сложим край на това корумпирано правителство на 26 май“, заяви Тодор Стоилов. Той се спря на темата за европейска прокуратура и липсата на правосъдие у нас. Пловдивчанинът акцентира върху проблема с миграцията на по принуда и обясни предложенията на „БСП за България“, насочени към младите хора – младежката гаранция и програмите „Еразъм“. „Единна европейска заплата и единната европейска пенсия са реални и постижими мерки, насочени към човека, който е в центъра на нашата Визия за Европа“, изтъкна Тодор Стоилов.