Рашко Радомиров  бе избран за председател на Пловдивския граждански клуб. Това стана на проведеното Общо събрание на организацията. Той е дългогодишен  член на клуба и част от  настоящия Управителен съвет. Радомиров поема поста след кончината на Лука Станчев, който бе не само  учредител, но и дългогодишен председател на клуба. Общото събрание избра за свой почетен председател Лука Станчев, в знак на признателност и последователност.

 На общото събрание бе  избран нов Управителен съвет в състав  Рашко Радомиров, Жорж Трак (Георги Иванов), Таня Русева, Георги Мумджиев, Мимо Димов, Димитър Толев,  Рашко Радомиров и д-р Иван Чомаков.

Огняна Арабаджиева, Георги Данаилов и Юлия Лазарова влязоха  Контролния  съвет.

Пловдивският граждански клуб и занапред ще продължи да върши дейността си в полза на град Пловдив и Отечеството. Хората си отиват, но традициите и имената остават!“ - с думите на Лука Станчев, новият председател Рашко Радомиров приветства Общото събрание: „Чака ни много работа, но се надявам всички да се включат в амбициозните ни инициативи и програмата ни не само за благотворителност, култура и опазване на историческото ни наследство, а и в гражданските позиции за развитието на града ни. Трябва да приобщим младите и инициативните към целите и дейността на клуба. 
 
Пловдивският граждански клуб е първата неправителствена организация в пределите на днешна България. Той е създаден в далечното време на Възраждането - през 1893 г. като “Разисквателно дружество” в пансиона на училището на Найден Геров в Пловдив. Създаден е по подобие на английските мъжки клубове и успява да обедини елита на гр. Пловдив. След възстановяването му през 1993/94г. и регистрацията му през 1997г., той активно участва в обществения и културния живот на гр. Пловдив и България.

Рашко Радомиров е роден в Пловдив на11.08.1950г.Потомък е на копривщенските  родове Радомирови и Райчинови, дали книжовници,  поборници за независимостта на България и радетели на стопанския просперитет на страната. Средно образование завършва през 1968 г. в гимназия „Лиляна Димитрова“ в Пловдив, а висше – през 1973 г. във ВМЕИ - София, специалност „Автоматика и телемеханика“.
Цялата му трудова дейност е в Пловдив. От 1973 до 1988 г. е конструктор  и водещ конструктор в Завода за запаметяващи устройства.  От 1988 до 1997 г. е директор в „Периферна техника - холдинг“ ЕАД, след което три години е изпълнителен директор на дружеството. От 2000 до 2013 г. е изпълнителен директор на „ПТ Холдинг“ АД. 
През 1990 г. преминава  допълнителни квалификаци:  курс по управление и маркетинг,проведен от университета в Оклахома, САЩ и курс по управление, проведен  от  университета в Делауер иМичиканския университет, САЩ.
Деятел и спомоществовател е за възстановяване и изграждане на   паметници в  Пловдив, възстановяването на българската църква „Свети Стефан“ в Истамбул; българското войнишко гробище в Цапари, Република Северна Македония;  историческия паметник - колоната на княз Борис I  в гр. Балш Албания.
Участва в благотворителни инициативи.
Член е на  философски сдружения, насочени към утвърждаване на ценностите на гражданското общество.