Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз утвърди Красимир Балъков за нов старши треньор на националния отбор на България – мъже. Наставникът на Етър (Велико Търново) ще поеме „лъвовете“ след края на ангажиментите на клубния му тим в Първа лига и ще води селекцията още в юнските европейски квалификации срещу Чехия и Косово. В щаба на легендарния полузащитник влизат Йончо Арсов, Станислав Генчев, Калоян Чакъров, както и спортният анализатор Иван Стоилов.

„Изключително съм щастлив, че едно от най-големите имена в спортната ни история се обвърза дългосрочно с националния отбор. За мен е чест и гордост, че именно Красимир Балъков ще поведе тима към европейските финали през 2020-а“, заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

От своя страна новият селекционер благодари за доверието на ръководството на БФС и определи поста като огромно предизвикателство. „Силно се надявам, че с общи усилия ще допринесем за атрактивен стил на игра и наистина вярвам, че той може да бъде успешен“, коментира Балъков.