По разпореждане на ст. комисар Атанас Илков в сградата на областната дирекция на МВР ще се проведе среща за обсъждане на мерките за взаимодействие и повишаване на ефективността от съвместната дейност по опазване на обществения ред и недопускане на закононарушения с представители на местната власт и институциите. Покани за участие на 17 май, от 14 часа, са отправени към областния управител Здравко Димитров, кмета на града инж. Иван Тотев, кметовете на райони и на общините “Куклен” и “Родопи”, началника на РУО Иванка Киркова, директори на училища. Ще присъстват и началниците на шестте районни управления в областния град.

По същото време паралелни срещи ще се организират и проведат от началниците на районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря с кметовете на съответните общини и населени места и директори на училища.

Инициативата е в рамките на традиционното добро партньорство и сътрудничество на полицията с местната власт, държавните институции и обществени организации.

Наред с темите за съвместните дейности по гарантиране на сигурността в региона, основен акцент ще бъде поставен и върху цялостната организация около провеждането на евроизборите на 26.05.2019 г.