„На 26 май българите ще решат каква Европа искат – Европа на неравенствата или солидарна и справедлива Европа”, това каза общинският съветник от БСП – Пловдив Петя Манева на среща с хора с увреждания в р. Тракия. По нейна покана кандидатът за евродепутат Тодор Стоилов разясни Визията на социалистите за бъдещето на ЕС. „ Ние искаме европейски стандарти за минимални възнаграждения и пенсии”, акцентира кандидатът с преференция 112 в листа №18. Той очерта ситуацията на стария континент – резултат от десните мерки и доминация на десни решения. „Нашата битка и ангажимент на левицата е да отстояваме правото на всеки българин на достоен труд с достойни доходи и гарантиран достъп до качествени публични услуги като здравеопазване и образование”, посочи Стоилов.
Единен и демократичен ЕС, който да уважава суверенитета на държавите членки е приоритет за социалистите, стана ясно от думите му. Той отбеляза, че България сега изглежда неубедително в глобалната политика, защото правителството пропуска шансовете да защити националните интереси. „Санкциите срещу Русия трябва да бъдат премахнати, те не са в наш интерес - нито културен, нито икономически”, заяви Стоилов.
„Партията на европейските социалисти е тази, която работи и отстоява идеята за социална Европа. Ако искаме промяна в ЕС и в България, изборът е с №18 в интегралната бюлетина”, завърши кандидатът от „БСП за България”