Ботев Пловдив загуби с 0:1 като гост на Черно море в двубой от 34 кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача на ст. "Тича" падна още във 2-ата минута и бе дело на Дани Кики.

Николай Киров направи няколко промени в стартовия състав от злополучния финал за Купата на България. Както титуляри в атака започнаха Кристиан Добрев, Феребори Доре и Антонио Вутов. Васил Шопов стартира до Тодор Неделев в средата, а зад тях действаше Радослав Апостолов. Четворката пред Даниел Кайзер пък бе Димитър Пиргов, Джонатан Перейра, Филип Филипов и Еберт Кардосо.

Срещата започна по възможно най-неприятния начин с гол още в първата атака. Филипов бе преодолян в дясната зона на отбраната, последва центриране в наказателното поле, където Пиргов опита да изчисти с шпагат, но топката рикошира в Дани Кики и влезе в мрежата зад Кайзер.

"Жълто-черните" се окопитиха бързо и направиха няколко опасни атаки, които бяха пресечени от защитата на домакините при последното подаване.

Тодор Неделев отправи единствения точен удар във вратата на варненци преди почивката, а след нея нови два опасни шута на осмицата на Ботев бяха отразени от Георги Китанов.

"Канарчетата" опитаха да обърнат развоя на срещата и да си тръгнат поне с точка от Варна, но вратарят на "моряците" успя да отрази и хубав удар от въздуха на младока Станислав Шопов, който също получи игрово време през второто полувреме.

В самия край на мача Черно море също пропусна добър шанс след неточен удар с глава от добра позиция на Мартин Минчев.

В оставащите до края на сезона два мача Ботев приема Лудогорец във вторник (21 май) и гостува на ЦСКА-София в петък (24 май).